Слънчев колектор PM 15/58/1800

766,00 лв

Най-новите соларни инсталации използват слънчеви колектори със суха вакуумна тръба по технологията Heat Pipe (топлинна тръба). Технологията heat-pipe значително подобрява топлинно-абсорбиращите качества на слънчевия колектор, осигурявайки по-малка загуба на топлина, по-голяма ефективност и устойчивост на климатични промени. 

Слънчевите колектори със суха вакуумна тръба се състоят от външна стъклена тръба и топлинна тръба с бързо изпаряващ се флуид (течност), обградена с абсорбер. Средата между двете тръби е вакуум. Работата на слънчевия колектор със суха тръба се базира на непрекъснато повтарящ се процес на изпарение и кондензация на течността в топлинната тръба.

При нагряване на флуида в топлинната тръба, под влияние на абсорбираната от селективната й повърхност топлина, течността преминава в газообразно състояние, напуска вакуумната среда (оставайки в тръбичката) и навлиза в кондензатора. Чрез суха връзка там предава топлината (която може да достигне до 250°С) на течността, която обтича гилзата на кондензатора. Отдавайки топлината, флуидът отново се втечнява и гравитачно отива обратно в тръбичката. Цикълът се повтаря многократно през деня. 

PM 15/58/1800

РМ – панелен модул

15 – брой вакум тръби с Heat Pipe

58 – диаметър на вакум тръбата в мм

1800 – дължина на вакум тръбата в мм

Височина145
Широчина92
Дълбочина142
Тегло36

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете свой отзив

Напишете свой отзив

Свързани продукти

Демо Опции

Бекграунда се вижда само при *в кутия, в рамка и закръгление(