Островни инвертори

Островните инвертори са широко ползвани в независими иситеми от ЕРП. Основното им преимущество  е, че могат да работят независимо от мрежата на ЕРП ползвайки батерии. Разбира се могат да работят и хибридно с мрежа или генератор. Но трябва да се знае, че ако превишите мощнста им те изключват след което трябва ръчно да премините към алтернативен източник.

Off grid инверттор ще намерите на добра цена и ако си направите независима мрежа която да работи само с инвертора няма да се налага да да търсите проектант за електро част или пък конструктор за конструктивната част. 

Островен инвертор може да се накара да работи и в паралел с други даже и в трифазни системи. Бихме Ви помолили да внимавате за следните неща ! Повечето инвертори които са островни са с ниска мощност и входящо напрежение. Внимавайте като избирате фотоволтаичният панел който ще работи с инвертора. Новите модели соларни панели са големи по площ и имат високи напрежения в отворената верига. Често при ползването на такива панели много преди да достигните максималната мощност която може да поеме инвертора Вие сте прекрачили някой параметри в входящите максимуми на островният инвертор. 

Иначе тези инвертори са едно много добро решение за икономия на ток след направа на фотоволтаичен парк. Не се притеснявайте те са ограничени да връщат тока в мрежата когато имате свръх производство. Мониторинга им се извършва с различни WiFi флашки или устройства вграде в тях. 

Островни инвертори

Активни филтри

Цена 785,00 лв.

Това е многофункционален инвертор с PWM соларно зарядно устройство и зарядно устройство за батерии, за да предложи поддръжка на непрекъсваемо захранване с преносим размер. Неговият изчерпателен LCD дисплей предлага конфигурируеми от потребителя и ...

Цена 2575,00 лв.

Съхранението Sunny Boy Storage 2.5 е правилното решение за хора, които искат да направят дома си независим от конвенционалните електрически компании и нарастващите разходи за електроенергия, като използват междинно съхранение за своята слънчева енергия. Това ви дава максимална гъвкавост както ...

Регулярна цена 1735,00 лв. Цена 1535,00 лв.

Островен инвертор от Growatt. Обща мощност на инвертора 5000W. До тези киловати инвертора работи като хибриден. Възможност за работа с гелови или литиево йонни батерии на 48V.