Островни инвертори

Островните инвертори са широко ползвани в независими системи от ЕРП. Основното им преимущество  е, че могат да работят независимо от мрежата на ЕРП ползвайки батерии. Разбира се могат да работят и хибридно с мрежа или генератор. Но трябва да се знае, че ако превишите мощноста им те изключват след което трябва ръчно да премините към алтернативен източник.

Off grid инвертор ще намерите на добра цена и ако си направите независима мрежа, която да работи само с инвертора няма да се налага да търсите проектант за електро част или пък конструктор за конструктивната част. 

Островен инвертор може да се накара да работи и в паралел с други даже и в трифазни системи.

Повечето инвертори, които са островни са с ниска мощност и входящо напрежение. Внимавайте като избирате фотоволтаичният панел, който ще работи с инвертора. Новите модели соларни панели са големи по площ и имат високи напрежения в отворената верига. Често при ползването на такива панели много преди да достигните максималната мощност, която може да поеме инвертора Вие сте прекрачили някой параметри във входящите максимуми на островният инвертор. 

Иначе тези инвертори са едно много добро решение за икономия на ток след изграждане на фотоволтаичен парк.

Те са ограничени да връщат тока в мрежата когато имате свръх производство. Мониторинга им се извършва с различни WiFi флашки или устройства вграде в тях. 

Островни инвертори

Активни филтри

Цена 1557,69 лв.

REVO-E PLUS е хибриден соларен инвертор с LCD дисплей, с широк диапазон 120-450VDC

С изходен фактор на мощност  PF=1, т.е. kVA=kW

Съчетава режима “on-grid” с възможност за заряд на външна батерия за съхранение на енергия

Конфигуриране с помощта на LCD панел с ...

Регулярна цена 1675,00 лв. Цена 1275,00 лв.

Островен инвертор от Growatt. Обща мощност на инвертора 5000W. До тези киловати инвертора работи като хибриден. Възможност за работа с гелови или литиево йонни батерии на 48V.