Мрежови инвертори

Мрежови инвертор ще Ви служи само в системи с пряк достъп до мрежа. По принцип не могат да се ползват директно с акумулаторни батерии. Задължително се ползват други устройства към тях. 

И най-популярните марки като SMA , Fronius са чуствително по евтини от хибридните типове инвертори. Икономически анализирано това е типа инвертор които най-бързо си възвръща инвестицията. Хубавото при тях е също, че може да се ползват ограничители и умни електромери за да регулирате процеса на отдаване в мрежа и пренасочване за лична консумация. Мрежови и нвертор може да намрите монофазни или трифазни. 

В индустрията мрежовите инвертори заемат доста голям пазарен дял. Те са надеждни и лесни за управление. 

Монтирането на една система за лично ползване с опция връщане или не връщане към мрежа не е мечта а е вече достъпно почти за всяко домакинство. Този тип фотоволтаична система ще Ви спести много пари и наистина ще се почуствате облекчени от бремето на високите сметки за ток. 

За запрашени райони като полета и пясъкливи места препоръчваме използването на инвертор с пасивно охлаждане. Така ще намалите разхода за потддръжка.  Заради липсата на охлаждаща система с вентилатори и софтуер те са по-евтини. Проблема при тях е когато достигнат висока температура. Нямат управление което да намяли мощноста при прегряване а изключват за момент. Другите инвертори с допълнително охлажаща система също могат да се ползват в запрашени райони, но ще искат по-честа поддръжка. Честото им почистване ако се прави от наета фирма може да доведе до нежелани разходи. Но пък голямо предимство е , че при прегряване намалят мощноста си и перките насмогват охлаждането. Което означава, не изключват а работят на по-ниска мощност. 

Мрежови инвертори

Активни филтри

Цена 2233,62 лв.

Със

своето ниско тегло, Sunny Boy може да бъде инсталиран бързо и по икономичен начин. Той може да бъде пуснат в експлоатация бързо чрез интегриран уеб интерфейс с помощта на смартфон или таблет. Инвертора е монофазен с мощност 6 КВт. мрежови. Възможна комбинация със SUNNY HOME ...