Мрежови инвертори

Мрежови инвертор ще Ви служи само в системи с пряк достъп до мрежа. По принцип не могат да се ползват директно с акумулаторни батерии. Задължително се ползват други устройства към тях. 

И най-популярните марки като SMA , Fronius са чуствително по евтини от хибридните типове инвертори. Икономически анализирано това е типа инвертор които най-бързо си възвръща инвестицията. Хубавото при тях е също, че може да се ползват ограничители и умни електромери за да регулирате процеса на отдаване в мрежа и пренасочване за лична консумация. Мрежови и нвертор може да намрите монофазни или трифазни. 

В индустрията мрежовите инвертори заемат доста голям пазарен дял. Те са надеждни и лесни за управление. 

Монтирането на една система за лично ползване с опция връщане или не връщане към мрежа не е мечта а е вече достъпно почти за всяко домакинство. Този тип фотоволтаична система ще Ви спести много пари и наистина ще се почуствате облекчени от бремето на високите сметки за ток. 

За запрашени райони като полета и пясъкливи места препоръчваме използването на инвертор с пасивно охлаждане. Така ще намалите разхода за потддръжка.  Заради липсата на охлаждаща система с вентилатори и софтуер те са по-евтини. Проблема при тях е когато достигнат висока температура. Нямат управление което да намяли мощноста при прегряване а изключват за момент. Другите инвертори с допълнително охлажаща система също могат да се ползват в запрашени райони, но ще искат по-честа поддръжка. Честото им почистване ако се прави от наета фирма може да доведе до нежелани разходи. Но пък голямо предимство е , че при прегряване намалят мощноста си и перките насмогват охлаждането. Което означава, не изключват а работят на по-ниска мощност. 

Мрежови инвертори

Активни филтри

Регулярна цена 2233,62 лв. Цена 2121,939 лв.

Мрежови инвертор SMA Sunny Boy 3 KW със своето ниско тегло може да бъде инсталиран бързо и по икономичен начин. Той може да бъде пуснат в експлоатация бързо чрез интегриран уеб интерфейс с помощта на смартфон или таблет. Инвертора е монофазен с мощност 6 КВт. мрежови.

Възможна ...

Цена 13030,00 лв.

Соларен инвертор SMA SUNNY TRIPOWER CORE1 STP50-US-41 50KW:

Мощност: 50 000 W

Фази: 3

Максимална PV мощност: 75 000 W

Инверторът SMA Sunny Tripower CORE1 STP50-US-41 50kW се предлага с 10-годишна гаранция от производителя като стандарт.

Регулярна цена 2991,98 лв. Цена 2842,381 лв.

Трифазен мрежови инвертор на Growatt модел MOD 10KTL3-X 

Инверторите Growatt MOD имат 2 MPPT, тип II SPD от страната на постоянен и променлив ток, мониторинг на низа и функция за прекъсване на веригата при повреда на дъгата (AFCI). 

Регулярна цена 4475,83 лв. Цена 4252,039 лв.

Трифазен инвертор Growatt MID 20KTL3-X 20000kW

Макс.ефективност 98,7%

40% компактен и по-лек

Двойни MPP тракери

Поддържа контрол на износа

Сензорен бутон и OLED дисплей

Тип II SPD от AC и DC страна

Цена 2376,00 лв.

Мрежов Инвертор Huawei SUN2000 5KTL-L1 5kW принадлежи към новата и иновативна гама жилищни инвертори на Huawei. Този интелигентен инвертор е с 2 MPP тракера има активна защита срещу електрически дъги, по-висока производителност с до 30%

Мощност: 5,000W

Включена WLAN връзка

...