Мрежови системи

Най-разпространената система, с най-ниска цена и най-малко поддръжка.

Ако търсим ниска себестойност и минимална поддръжка трябва да заложим на мрежовата соаларна система.

 

Работата му в паралел с мрежата обяснява и от къде произлиза името и. Компонентите на една такава система са фотоволтаичен панел, мрежови инвертор или инвертори и разпределително табло. В системата не се залагат акумулатори.

 

Интересното при този тип системи е,че могат да се ползват в две направления. Първото – изцяло за продажба на произведената електрическа енергия и второто – за собствена консумация.Първото направление или за продажба има набор от документи които трябва да се подготвят за да бъде възможно продаването в мрежата на ЕРПто. Преди да започнете каквото и да е 100% се нуждаете от следното:

·         Имота да е в регулацията на населеното място

·         В имота да има простроена и отразена на скицата сграда

·         Сградата да е присъединена към ЕРП-то, тоест да имате ток в имота 

Покупните цени варират за момента 2020г. от 208лв до 250лв на мегават в зависимост от мощността на централата.

 

При вторият вариант е когато присъеденим фотоволтаиците директно с вътешната мрежа в дома, офиса, хотела и др. При този тип соларни системи за производство и добив на електрическа енергия.Произведеният ток се пуска директно в мрежата Ви и яползвате. Какво става с остатъчната енергия ? Две възможности:

1.Излишното количество се отдава обратно в мрежата, посредством двупосочен електромер. Като цената се определя от свободният пазар.

2. Ограничаване на производството, посредством умен електромер, който засича когато има излишна енергия. По този начин няма да имате взаимоотношения с ЕРП-то

.

Мрежови системи

Налични 8 продукта.

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)

Активни филтри