Възвратен вентил СУИНГ със свободен месингов клапан

Артикул номер: Възвратен вентил СУИНГ със свободен месингов клапан

5,00 лв.

Месингов възвратен вентил СУИНГ със свободен месингов клапан намира приложение при изграждане на водопроводни инсталации. Поставя се непосредствено след водомера като функцията му е да не връща обратно вода в инсталацията.

С месинговия диск може да се използва и при инсталации с висока температура на флуида.

– максимално работно налягане: 16 bar

– максимална работна температура: 80°C

Свободна люлееща : месинг

Тяло: месинг

избери размер
Количество

Купи с един клик /Бърза поръчка/

Възвратен вентил СУИНГ със свободен месингов клапан се използва във водопроводни и отоплителни системи има ролята да позволи на използваната течност да тече само в една посока. 

Възвратен вентил СУИНГ със свободен месингов клапан е предназначен само в хоризонтално положение. 

Как работи?

Клапанът се отваря и позволява да преминава, когато течността текат в желаната посока. Въпреки това, когато потокът се обърне, клапанът се затваря, за да предотврати обратния поток. Това се постига чрез вградения вътре свободен месингов диск.

Поддръжка и подмяна:

Необходима е редовна поддръжка, за да се гарантира правилното функциониране на възвратните клапани суинг. Това включва проверка за признаци на износване като - пукнатини, течове или корозия, и подмяна на повредени части. Клапанът също трябва да се почиства периодично, за да се отстранят всякакви отломки или натрупвания, които могат да попречат на работата му.

Когато става въпрос за подмяна на люлеещи се възвратни клапани, процесът може да варира в зависимост от конкретния клапан и неговата инсталация. В някои случаи клапанът може лесно да бъде отстранен и заменен, докато в други случаи може да изисква рязане и заваряване на тръбопроводната система. Важно е да се консултирате с професионалист, за да сте сигурни, че процесът на подмяна се извършва безопасно и ефективно.

10002456

Специфичен номер

16 продукта в същата категория: