Шибърен кран

Артикул номер: Шибърен кран

8,35 лв.

Шибърен кран получава името си от вътрешния механизъм, който позволява потока на водата.

Месинг Шибър

Приложими за: пара, вода, нефт и газ;

Работна температура: 0 до 200 градуса 

Месинг ковано тяло

Присъединяване: с вътрешни цолови резби

Неиздигащо се стъбло

Чугунена дръжка

Подходящ за пълна гама течности и газ

Потокът може да върви и в двете посоки 

избери размер
Количество

Купи с един клик /Бърза поръчка/

Шибърен кран е кръстен на вътрешния механизъм, който позволява водния поток. Този механизъм изглежда като малка порта, която се движи нагоре и надолу по стъбло, свързано с дръжката. Дръжката е винтова, която движи портата нагоре и надолу, отваряйки и затваряйки клапана, ако е необходимо.

Шибърен кран се използва най-добре в приложения за включване / изключване, където клапанът се използва рядко. Те понякога се срещат в домашните водопроводни системи, въпреки че сферичните кранове стават все по-популярни в тази област. Този продукт също често се среща в нефтената и газовата промишленост, фармацевтиката, производството, автомобилостроенето и морските приложения. Може да се използва в среда с високо налягане и висока температура, която често се среща в производството.

Месинговият клапан е вид клапан, който регулира потока на течността през тръбите. Този тип клапан обикновено има механизъм за стъбло и винт, който може да се върти, за да спре или стартира потока в една посока. Шибърите обикновено имат отваряща се врата, която позволява бързо затваряне, когато се изисква поддръжка (или аварийна) работа по системата. Водните системи често използват  шибъри, за да издържат на високи колебания на налягането и температурата. Въпреки това, месингът също е сравнително скъп, така че не се използва често за други флуидни системи.

10005885

Специфичен номер

Подобни продукти

16 продукта в същата категория: